Tekenen naar levend model

Vrijdag 17 mei geeft beeldend kunstenaar Honoré Didden in Oisterwijk gelegenheid te tekenen naar levend naaktmodel. Gastmodel voor die dag is een Klassiek en Hedendaags geschoold danser, balletdocente, Hedendaags dansdocente en Performer uit Argentinië. Een unieke kans om gepassioneerde, gedreven, in de ruimte gebeeldhouwde beweging te beleven en vast te leggen!

Inhoud van de workshop

We beginnen de dag met kennismaken met ekaar en een korte introductie van jezelf.
Vanaf tien uur start de eerste sessie met het model. Om warm te lopen teken je diverse houdingen in telkens maximaal 20 minuten, liefst met houtskool, op schetspapier. Je concentreert je daarbij op het grote gebaar, verhoudingen en het natuurlijk perspectief van het menselijk lichaam. Het laatste half uur voor de lunch is gereserveerd voor de ‘danssessie’. Daarin laat het model de statische houdingen los en zal dansen. Je krijgt de kans op geheel eigen wijze te experimenteren met het vastleggen van dans.
Na de geheel verzorgde lunch is het tijd om een uitgewerkte tekening van het model te maken, in een tekentechniek die je goed ligt. Daarbij kun je alle voorkomende tekentechnieken gebruiken. Er is dan ruim aandacht voor oplossingen binnen de compositie, weergeven of suggereren van volumes, gecompliceerdere perspectiefwerkingen, etc. Het model neemt dan slechts een of twee standen aan.
Dagindeling:
9.15 uur – 9.40 uur Inloop met koffie, thee en koek.
9.40 uur – 10.00 uur Kennismaking en introductie.
10.00 uur – 12.00 uur Veel houdingen tekenen in houtskool.
12.00 uur – 12.30 uur Dans tekenen.
12.30 uur – 13.00 uur Geheel verzorgde lunch.
13.00 uur – 15.30 uur Gedetailleerde tekening in een zelf gekozen techniek.
15.30 uur Werk bespreken, evaluatie en borrel.
Kosten voor de workshop “Tekenen naar levend Model” bedragen 95,- euro, inclusief btw.
Dit is inclusief koffie, thee, houtskool, kneedgum, schetspapier, complete lunch, professioneel model en borrel na afloop. Voor het werken in je zelfgekozen techniek na de lunch, neem je je eigen materiaal zelf mee.
Voor meer informatie over de cursus, of als je je aan wilt melden voor de workshop, kun je contact opnemen via info@honored.art of via het contactformulier.
Informatie.
Workshop ‘Tekenen naar levend model’
Wanneer Vrijdag 17 mei van 9.30 – 16.30 uur
Docent Honoré Didden
Kosten € 95,- inclusief btw
Locatie
De Krekul
Nicolaas van Eschstraat 30
5061 VT Oisterwijk
Contact informatie
Honoré d’Art
tel. 06 48694068
e-mail: honore.didden@gmail.com

Reageer op dit bericht